Prvi Turnir Osam – Tereni Novobeogradskih elektrana – 27.05.2000.

Iako se za zvanični početak turnira uzima datum s kraja 1999 godine kada je održam prvi sastanak na kome je Turnir dogovoren ipak prva takmičenja su krenula u maju 2000 godine i to na terenima Beogradskih elektrana na Novom Beogradu.Učesnici sedam firmi osnivača plus domaćin skupa ekipa Novobeogradskih elektrana:
1. Delta M
2. Delyug
3. D H L
4. I T M
5. Hotel Hyatt
6. Hotel Intercontinental
7. Delta Sport
8. Beogradske Elektrane

Takmičenja su se odvijala u fudbalu i u pravoj košarci . Pobednici Delta M u košarci a u fudbalu ekipa Delyuga i to penalima pobedivši favorita Delta M. Baš zbog toga golman Delyuga je proglašen za najboljeg golmana turnira dok je za najboljeg igrača i strelaca turnira proglašen Vladimir Sarić iz Delta M.
Pratećih aktivnosti skoro i da nije bilo . Uz skromno posluženje u vidu sendviča za učesnike deca su se radovala prepunom frižideru sladoleda koje je poklonio Delyug. Od atrakcija iz zabavnog dela imali smo nastup plesne grupe koje su u ovim okolnostima plesale kao Chillidersice.

Drugi Turnir Osam – Tereni Novobeogradskih elektrana – 26.05.2001.

Drugi po redu održani Turnir Osam bio je po mnogo čemu poseban . Nakon velikog organizacionog uspeha prvog turnira već na drugom smo shvatili da će ovo druženje postati tradicija i da moramo osmisliti neke prateće manifestacije i delatnosti koji će odvajati ovaj događaj od klasičnog fudbalskog turnira. Ideja da se cela manifestacija podredi deci dobila je punu podršku pa smo odmah umesto ekipe Beogradskih elektrana koji nisu imali želju da nas dalje prate pozvali deci veoma atraktivnu ekipu McDonaldsa koja je ovaj prijateljski poziv na druženje i saradnju zdušno prihvatila. Baš zbog te promene spisak učesnika drugog turnira Osam izgledao je ovako:
1. Delta M
2. Delyug
3. D H L
4. I T M
5. Hotel Hyatt
6. Hotel Intercontinental
7. Delta Sport
8. McDonalds

Osim bogatog posluženja McDonaldsovih sendviča koje je posluživao klovn McDonaldsova maskota na opšte oduševljenje dece firma Delyug je najmlađe posetioce turnira iznenadila sa celim frižiderem besplatnih sladoleda iz svog prodajnog programa. Hotel Hyatt je za sve posetioce turnira obezbedio voćne kolače koji su postali nezaobilazan detalj svih narednih druženja. DHL je u svojoj režiji angažovao voditelja turnira uz koga su nastupale Chillidersice plesne grupe Zvezda a skup svih pratećih manifestacija polako je bacao u senku sam sportski deo turnira na kome su te daleke 2001 godine po prvi put trijumfovali fudbaleri Delta M kompanije koji su se kasnije u dugoj istoriji turnira pokazali kao ekipa sa najvećim brojem pobeda na fudbalskom delu turnira.

Treći Turnir Osam – Tereni Novobeogradskih elektrana – 25.05.2002.

Treći već tradicionalni Turnir Osam postao je čista inercija. Po sistemu Copy Paste sve se odigravalo kao dobra uhodana kreacija iza koje stoje jako ozbiljni organizatori što smo već počeli stvarno da budemo. Opet su deca uživala i po prvi put na ovom trećem turniru izdvojena su sredstva kako bi oni imali svoju pozorišnu prestavu nakon koje su dobijali sladolede slatkiše i sokiće. Od ovog trećeg turnira Pozorišna prestava za decu je obavezna na svakom turniru Osam i to je jedna od najdužih tradicija ovog korporativnog druženja.
Inače lista učesnika se tog trećeg po redu turnira promenila. Naime ekipa Intercontinentala nije dobila adekvatnu podršku svog menadžmenta za učešće na turniru pa je umesto njih odmah uletela Coca Cola koja je bila prva na listi čekanja za popunu broja ekipa a i sa svojim brendom apsolutno se uklapala u ceo program koji je ova manifestacija donosila pa je čak i po kvalitetu fudbalske ekipe pokazala zavidan kvalitet i već se na svom prvom nastupu okitila titulom pobednika i upisala ime svoje kompanije na prelazni pobednički pehar .
1. Coca Cola
2. Delta M
3. Delyug
4. D H L
5. I T M
6. Hotel Hyatt
7. Delta Sport
8. McDonalds

Četvrti Turnir Osam – Tereni BASK na Carevoj ćupriji – 31.05.2003.

Po prvi put od kada se održava Turnir Osam je promenio lokaciju i preselio se sa sportskih terena Novobeogradskih elektrana na sportske terene BASKa kod careve ćuprije. Učesnici:
1. Delta M
2. Delyug
3. D H L
4. I T M
5. Hotel Hyatt
6. Coca Cola
7. Delta Sport
8. McDonalds

Od sportskih takmičenja i dalje figurira samo fudbal. Možda lakše nego što se očekivalo fudbalska ekipa Delta M je trijumfovala na četvrtom Turniru 8 . Iako je sam turnir obilovao iznenadjenjima momci iz Delte su u tri koraka pregazili svoje suparnike i našli se na vrhu. A počelo je pogubno za favorite . Već u prvoj utakmici turnira prošlogodišnji pobednik Coka cola koji je slovio pre početka za sigurnog finalistu okliznula se na penale i izgubila od odlične ekipe Hyatta koja je pokazala najveći napredak u igračkom pogledu . Druga utakmica i ista slika favorit MckDonald posle slabijih izvođenja penala gubi od odlične ekipe Delyuga . Onada je na teren istrčala ekipa Delta M i veoma ubedljivo i čini se lako savladala DHL sa 3:0. Četvrta utakmica turnira je završena istim rezultatom a debakl je doživeo Delta sport a slavio je ITM.
Nakon kraće pauze na turniru koja je bila ispunjena nastupima navijačica Crvene Zvezde , pozorišnom predstavom koja je uveselila najmlađe posetioce i posluženjem iz Meka , Hyatta , Coka cole i Delyuga opet za radost najmlađih na red su došle polufinalne borbe.
U drugom polufinalu Delta M pobeđuje Itm sa 1 : 0 i ulazi u finale gde ih je već čekala ekipa Delyuga koja je u prvom polufinalu pobedila Hyatt istim rezultatom.
A onda repriza finala od pre četiri godine Delta M – Delyug odlična prilika za revanš nije ispuštena . Da podsetimo na prvom Turniru 8 Delyug je pobedio na penale i bio prvi pobednik turnira. Možda malo besni zbog tog poraza u ovogodišnjem finalu Delta vraća stare dugove sa kamatom 5:2 i superiorno osvaja prelazni pehar i postaje prvi tim koji je dva puta osvojio isti .

Peti Turnir Osam – Tereni Novobeogradskih elektrana – 29.05.2004.

Na petom održanom turniru Osam ekipa Delta M odbranili prošlogodišnje prvo mesto na turniru u fudbalu ponovo pobedivši u finalu uvek neugodnu ekipu Delyuga sa 4:1.U prvoj utakmici dana savladan je Hotel Hyat sa 2:0 , u polufinalnoj utakmici savladan je Itm teže nego očekivano krajnje neizvesno na penale a u samoj završnici drugi put za dve godine ekipa Delyuga..
Konačan plasman petog Turnira Osam je ujedno i lista učesnika:
1. Delta M
2. Delyug
3. Delta sport
4. I T M
5. Coca cola
6. Hotel Hyatt
7. D H L
8. McDonalds

Nezaobilazna dečija prestava uz mnogobrojne animacije za najmlađe uz neograničeno posluženje je ukratko opis pratećih radnji na turniru Sve ekipe su se rastale uz veliki sportski pozdrav do sledećeg maja

Šesti Turnir Osam – Tereni Novobeogradskih elektrana – 28.05.2005.

Šesti turnir Osam bio je sam po sebi već vrhunac organizacije ovakvog tipa druženja i igara kako za odrasle tako i za decu jer naime od šest održanih Turnira osam samo čak pet turnira smo održali na terenima Novobeogradskih elektrana a upravni odbor turnira je čvrsto odlučio da se već od sledeće godine pod obavezno promeni lokacija održavanja ove prestižne manifestacije. Spisak učesnika se promenio tako što su umesto Coca Cole i McDonaldsa koji su odustali u odabrano društvo tako reći uskočili Tetra Pak i Sinalco pa je spisak učesnika izgledao kako sledi:
1. Delta M
2. Delyug
3. D H L
4. I T M
5. Hotel Hyatt
6. Tetra Pak
7. Delta Sport
8. Sinalco

Fudbalski turnir jako kvalitetan iako jedino sportsko takmičenje a pobednik više nego zasluženo ekipa Delta Sporta.Prateće manifestacije kao što smo rekli dovedene su do vrhunca organizacije od pozorišne prestave za najmlađe preko njihove animacije pa sve do posluženja hrane i pića.

Sedmi Turnir Osam – Country Club Babe – 27.05.2006.

Nakon punih šest godina nakon što se Turnir osam održavao u Beogradu organizacioni odbor je odlučio da po prvi put turnir izmesti u okolinu Beograda a izbor je pao na Country club Babe nadomak Kosmaja. Kompleks koji je ne tako davno otvoren pružao je sve uslove koji su bili potrebni za održavanje jednog ovakvog događaja. Prelepa skoro netaknuta priroda , odgovarajući sportski tereni i ljubazni domaćini bilo je dovoljno da se za neki naredni period ovaj kompleks označi kao mesto održavanja Turnira Osam. Od prošlogodišnjih učesnika odustao je Sinalco tako da su domaćini C.C.Babe jedva dočekali da popune upražnjeno mesto učesnika i da se okušaju u malom fudbalu protiv favorizovanih gostiju iz Beograda. Spisak učesnika sedmog održanog turnira je kako sledi:
1. Delta M
2. Nesttle
3. D H L
4. I T M
5. Hotel Hyatt
6. Tetra Pak
7. Delta Sport
8. C.C. Hotel Babe

Pobednici fudbalskog turnira jedine sportske discipline na sedmom turniru bila je ekipa Delta M. Prateće aktivnosti na turniru bile su jako kvalitetno odrađene. Pored klasične dečije pozorišne prestave i animacija za najmlađe svi gosti ove manifestacije mogli su da učestvuju u orjentiringu kroz prirodu što je značilo šetnju kroz gustu Kosmajsku šumu u dužini od 5km. Svi oni koji su uspešno završili orjentiring dobijali su na cilju prigodne i veoma vredne poklon pakete napravljene od proizvodnih brendova učesnika..

Osmi Turnir Osam – Country Club Babe – 26.05.2007.

Prezadovoljni načinom na koji smo ugošćeni predhodne sezone organizacioni odbor Turnira osam odlučio je da i u naredne tri godine ovu manifestaciju održava u poslovno rekreativnom kompleksu C.C. Babe nadomak Kosmaja. Pošto su svi učesnici delili takvo mišljenje svi su jednoglasno prihvatili učešće na turniru tako da se spisak učesnika od predhodne sezone nije promenio kako sledi:
1. Delta M
2. Nesttle
3. D H L
4. I T M
5. Hotel Hyatt
6. Tetra Pak
7. Delta Sport
8. C.C. Hotel Babe

Po prvi put u ovoj sezoni pored standardnih aktivnosti vezanih za najmlađe i malog fudbala kao jedinog takmičarskog sporta odlučeno je da se pokuša sa sprovođenjem humanitarne akcije Fond za Budućnost.Ideja je bila da se odštampaju majce u više boja sa logoom Fond za budućnost i da se stave u slobodnu prodaju po sistemu ko koliko plati a sav novac koji se sakupi dao bi se u pomenuti fond.Opšti utisak je da je Akcija uspešno sprovedena i da ćemo se oko sličnih humanitarnih stvari i u buduće organizovati.
Druga promena na bolje u organizaciji bila je dovođenje eksterne firme koja će organizovati hranu svih učesnika. U prvoj godini ove akcije izbor je pao na roštilj Duff koji je pored toga što je odlično organizovao ceo posao bio i veoma velikodušan u gore navedenoj humanitarnoj akciji. Što se tiče pobednika fudbalskog turnira ništa novo ekipa Delta M uspela je u najboljem do sada odigranom finalu da povbedi odličnu ekipu DHLa u finalu i sačuva trofej osvojen u predhodnoj godini.

Deveti Turnir Osam – Country Club Babe – 31.05.2008.

Deveti održani Turnir Osam koji se po treći put za redom održavao u Country clubu Babe na Kosmaju pretio je da postane pomalo dosadan i već viđen pa smo rešili da napravimo neke korake napred u organizaciji istog. Najviše negodovanja bilo je izazvano činjenicom da je turnir sa svojim sportskim programom okrenut isključivo muškoj populaciji a da bi smo to promenili organizovalo se po prvi put u dugoj istoriji turnira – turnir u odbojci na pesku za dame. Da bi se pravila prilagodila rekreativnom vidu ovog sporta bili smo prinuđeni da napravimo neke izmene u odnosu na striktna pravila surove odbojke na pesku dva na dva. Povećali smo broj igračica u polju na četiri što se pokazalo kao pravo rešenje i kao pun pogodak a ostala pravila su bila vrlo slična velikoj odbojci osim pravila o rotiranju igračica u polju već samo naservi. Odlučeno je da pobednik postaje ona ekipa koja dobije samo jedan set do 25 poena. Pošto su se u praksi pravila pokazala kao dobra nisu se promenila ni do danas. Na prvom turniru u odbojci na pesku za dame učestvovalo je šest ekipa u to tri ekipe Hotela Hyatt i po jedna ekipa Marbo produkta , Delta M i Tetra paka. Upravo odbojkašice Tetra paka su se okitile prvom titulom šampiona u odbojci na pesku Turnira Osam i podigle su prelazni pehar na kome se od te daleke 2008 godine redovno upisuje ime pobedničkih ekipa.Inače na samom turniru još je važilo pravilo osam ekipa a učesnici su bili:

1. Delta M
2. Nesttle
3. Marbo Produkt
4. Toyota
5. Hotel Hyatt
6. Tetra Pak
7. Delta Sport
8. C.C. Hotel Babe

Na fudbalskom turniru pehar je promenio vlasnika ali je ostao u Delti . Šampioni su postali momci iz Delta sporta apsolutno zasluženo za koplje iznad ostalih .Prateći program je bio veoma atraktivan od animatorske grupe Čigra pa sve do pozorišne prestave pozorišta lutaka Pinokio. Za hranu je kao i predhodne godine bio zadužen ekterni roštilj Duff.

Deseti Turnir Osam – Country Club Babe – 30.05.2009.

Nakon tri održana Turnira na istoj destinaciji organizacija je već postala skoro savršenabez ijednog propusta. Spisak učesnika desetog jubilarnog turnira bio je kako sledi:
1. Delta M
2. Nesttle
3. Marbo Produkt
4. Reno
5. Hotel Hyatt
6. Tetra Pak
7. Delta Sport
8. C.C. Hotel Babe

Umesto opisa pratećih aktivnosti pročitajte deo obaveštenje koje je išlo kao najava za ceo događaj :
Roštilj će se služiti za vreme trajanja turnira u etno restoranu iznad sportskih terena za unapred podeljene bonove ili za 200,00 din po obroku.
Pljeskavica
Pileće belo
Komadno meso
Voćni sokovi i Gala voda će se deliti za vreme trajanja turnira u bungalovu br. 10
Nestle sladoled će se deliti u svakoj pauzi između dve fudbalske utakmice .
Marbo grickalice će se deliti za vreme trajanja turnira u bungalovu br 10 dok traju zalihe.
Voćni kolači iz Hyatta će se deliti od 14 h pa sve do kraja turnira ili dok traju zalihe u bungalovu br. 10
Zabavu dece organizovaće animatori CC Babe za sve vreme trajanja turnira.
Jahanje konjića košta 150,00 din tri kruga i odvijaće se svo vreme trajanja turnira izuzimajući pauzu od 12-13h .
Testiranje vozila iz Renaultove game odvijaće se na okolnim putevima oko hotela a prijave će se vršito kod G-dina Igora Mitrovića na mob tel. 069/122-68-89
Taj deseti jubilarni Turnir Osam u sportu najviše će zapamtiti sportisti Delta M koji su trijumfovali u obe discipline kako u malom fudbalu tako i u odbojci za dame.

Jedanaesti Turnir Osam – Klub S Jakovo – 29.05.2009.

Za mesto održavanja jedanaestog Turnira Osam odrđeno je Jakovo i to Klub S. Osam učesnika tj takmičarskih ekipa te godine bili su:
1. Delta M – Maxi
2. Fruvita
3. Marbo produkt
4. Aerodrom Nikola Tesla
5. Hotel Hyatt
6. Tetra Pak
7. Delta Sport
8. Unicredit Banca

Specijalna pozivnica organizatora bila je upućena odbojkaškoj ekipi J A T.
Novina na jedanaestom Turniru Osam bilo je takmičenje u Muškom tenisu isključivo u singlu na kojem se po velikom iznenađenju organizatora prijavilo 32 takmičara.
Po prvi put smo takođe pravili promotivne štandove isključivo za učesnike skupa što su u velikoj meri iskoristili Fruvita i Unicredit Banca a od firmi koje nisu bili na listi učesnika promotivnu kampanju imala je Toyota koja je na svom štandu organizovala rezervacije za promo vožnje svojih modela što se pokazalo kao izvaredan potez jer su vožnje trajale tokom celog turnira…
U organizaciju ovog turnira uključila se i Turistička organizacija opštine Surčin na čelu sa predsednikom opštine Vojislavom Janoševićem tako da su učesnici i gosti turnira pored prelepog ambijenta koji nudi Klub S po sopstvenom nahođenju imali prilike da obiđu atraktivne destinacije u celom okrugu :
1. Manastir Fenek
2. Bojčinska Šuma
3. Salaš Stremen i druge.
I na ovom turniru su po tradiciji najviše uživali najmlađi jer se zabavni program bazirao isključivo na njima. Animatorska grupa Čigra bila je zadužena za njihovu animaciju dok su pozorišnu predstavu izvodili glumci dečijeg pozorišta lutaka Pinokio.Besplatno su se delile grickalice , sokovi , razni slatkiši i naravno nezaobilazni sladoledi…
Na fudbalskom turniru po očekivanju slavio je Marbo produkt mada možda teže nego što se očekivalo jer su u sastavu u kome su igrali važili za izrazite favorit dok su u odbojci slavile bake iz Jata kako su ih prozvale ostale učesnice odbojkaškog turnira jer su po godinama daleko bile najstarija ekipa na Turniru ali kako se pokazalo i najkvalitetnija pa je pobednički pehar uz sve čestitke došao u prave ruke. Na teniskom turniru pobedio je Oliver Dinić iz Delta M.

Dvanaesti Turnir Osam – Klub Relax Kovačica 28.05.2011.

Organizacioni odbor Dvanaestog Turnira Osam odlučio je nakon jedanaest godina da listu učesnika ove najveće sportske korporativne manifestacije u Srbiji duplira tj. udvostruči po broju učesnika sa Osam na Šesnaest. Razloga je bilo na pretek a potez je bio jednostavno neminovan jer su pojedine firme kao što je npr. Marbo produkt i po tri godina bili na listi čekanja kako bi neko od tradicionalnih učesnika odustao a oni najzad zauzeli mesto u poslovno sportskoj eliti. Dakle učesnici dvanaestog Turnira Osam bili su:
1. Delta Agrar
2. Delta DMD
3. Delta Generali
4. I T M
5. Hotel Hyatt
6. Tetra Pak
7. Delta Sport
8. City Flayer
9. Beohemija
10. Maxi
11. Fruvita
12. Marbo Produkt
13. Grand Casino
14. Leo Burnet
15. Toyota
16. T D I Radio

Posebnu pozivnicu učesnika dobile su odbojkašice J A T a koje su branile titulu osvojenu u Jakovu godinu dana ranije…
Turnir se održao po prvi put u Klubu Relax u Kovačici koji su se pokazali kao odlični domaćini iako su imali strah od celog skupa da li će zadovoljiti visoke kriterijume koje razmaženi učesnici ove manifestacije imaju.
Druga velika novina je bila ta da se po prvi put održalo takmičenje u još dve nove sportske discipline kojih nije bilo na predhodnim turnirima.
1. Street basket 3 na 3 za muškarce i
2. Pikado ekipno za dame
Tako da je lista sportova po prvi put zaokružena na pet.
Nastavilo se sa tradicijom organizovanja mini sajma za malu privredu a pored učesnika koji su po svom nahođenju imali svoj izlagači štand učešće su uzeli još i :
1. Škola stranih jezika Galindo
2. Vinarija Dibonis
3. Turistička agencija UNC
4. Mlekara Sakule
5. P G S Motori i mnogi drugi…
Brigu o najmlađima po nekom ustaljenom običaju vodila je animatorska grupa Čigra koja je bila zadužena i za dečiju pozorišnu prestavu koju su tom prilikom izveli…
Deca su dobijala paketiće sastavljene od proizvodnih artikala firma učesnika a na samom turniru uživali su u besplatnim sladoledima , sokovima , grickalicama i slatkišima baš kao i svih predhodnih godina…
Po uzoru od pre nekoliko sezona kada se organizovala humanitarna akcija Fond za budućnost ove godine u Kovačici sprovedena je akcija Knjiga za kraljevo koja je u pozadini imala veoma interesantnu pozadinu. Naime predstavništvo P.S.G.Motora koji u svom poslu ima zastupništva mnogih kuća koje proizvode motorcikle i skutere donirala je kao svoju kotizaciju jedan od svojih modela skutera a da ga mi kao organizatori poklonimo nekome po izboru.Organizacioni odbor turnira odlučio je da osoba koja donese najviše knjiga u akciji „ Knjiga za Kraljevo „ dobije na poklon pomenuti skuter što smo i uradili na veliko iznenađenje srećnog i najhumanijeg učesnika.
Što se izleta tiče organizovana su vozila na električni pogon koji su učesnike i goste turnira vozili po okolini obilazeći interesantne turističke destinacije u Kovačici:
1. Rodna kuća Mihajla Pupina
2. Mini Zoo vrt i ergela u Crepaji
3. Izložbenu postavku slikara naivaca opštine Kovačica itd
Ekipa T D I radija pravila je atmosferu tokom celog turnira puštajući muziku preko koncertnog ozvučenja pored otvorenog bazena Relax centra . Nažalost zakazana žurka TDI radija je otkazana jer je odmah po završetku turnira baš kada su medalje podeljene krenulo veliko nevreme koje je stavilo tačku na dvanaesti Turnir Osam.
Što se sportskih pobednika tiče rezultati su bili sledeći:
Po prvi put od kada učestvuje ekipa Tetra Paka okitila se zlatnom medaljom u fudbalu što su umeli da proslave skačući u bazen sa sve sportskom opremom.
U tenisu najbolji je bio Nemanja Beljanski inače radnik Delta Generalija a u pikadu za dame u ekipnoj konkurenciji pobednički pehar odnela je ekipa Delta Agrara. Pobednici u Street basketu kao i u Odbojci na pesku za dame postali su sportske ekipe City Flayera.

Većinu slika sa dosadašnjih održanih turnira možete pogledati u našoj Galeriji….